Päritolumaa |
Itaalia |
---|---|
Tootja |
Antiche Terre Venete |
Maht |
75cl |
Alkoholisisaldus |
13,5% |
Värv |
Punane |
Maitse |
Kuiv |
Stiil |
Kergelt täidlane |
Viinamari |
Corvina ,Corvinone ,Rondinella |
Serveerimine |
17 – 18 °C |
Toidule sobiv vein |
Grill ,Küpsed juustud ,Loomaliha ,sealiha ,Ulukliha |
Antiche Terre Valpolicella Ripasso 75cl
€18.40
€11.04
Laost otsas
Iseloomustus
Veini valmistamisel on kasutatud Corvina, Corvinone ja Rondinella viinamarju, mis korjatakse septembri keskel ja pressitakse õrnalt. Pärast 10-päevast kääritamist 25°C juures eraldatakse vein kestadest jt. tahketest osadest ning hoitakse roostevabast terasest vaatides umbes aastavahetuseni. Nüüd valatakse vein Amarone kestadele ja jäetakse sinna 4-5 päevaks 15-25°C juures. Seejärel eemaldatakse vein kestadest ja see küpseb 10 kuud väikestes prantsuse tammevaatides ja suuremõõtmelistes traditsioonilistes vaatides. Vein villitakse lõplikult peale umbes 12-kuulist küpsemist.
Intensiivse ja sügava rubiinpunase värvusega vein. Puuviljane aroomibukett on tulvil kirsse ning meeldivat vürtsikust, mida saadab tumeda šokolaadi nüanss. Pehme ja sametine maitse järgib aroomi, pakkudes ümaraid tanniine koos heas tasakaalus happesusega. Veini säilituspotentsiaal korralikus veinikeldris on kuni 8 aastat.
Tarbimissoovitus
Ideaalne sobivus grillitud või küpsetatud punase liha ning laagerdunud kõvemate juustude kõrvale.
Lisainfo
Antiche Terre (eesti keeles “Iidsed maad”) veinimaja ajalugu ulatub tagasi 20. saj. algusse, kui Vittorio Sancassasi alustas oma valdustel viinamarjaistanduste ja oliivipuude kasvatamist. Kui kokku saavad kirg ja töö, loovad nad unikaalseid elulugusid nagu Vittoriol on: armastus oma maa vastu oli nii tugev, et ta pühendas kogu energia põldude, viinamarjaistanduste ja oliivipuude harimisele Valpantenas. Samasugune kutsumus veini vastu on liikunud põlvest põlve, läbi tema poja Sergio ning nõbu Luciano, kes pärast oma eklektilist eluviisi naases tagasi Hiinast suurepärase ärikogemusega ja otsustas järgida oma kodumaa ja traditsioonide kutsumust. Neil aastail tekib Lucianol koos teise veinilooja Degani perekonnaga idee ühendada kõik oskused ja kirg ühe nime alla. Riccardo Degani entusiasmi ja Luciano Sancassani kogemuste ning teadmiste sünergia on löönud särama veinimaja, mis muudab veini enamaks kui äri – elu kireks.