Päritolumaa |
Argentina |
---|---|
Tootja |
Finca La Celia |
Maht |
75cl |
Alkoholisisaldus |
14% |
Värv |
Punane |
Maitse |
Kuiv |
Stiil |
Täidlane |
Viinamari |
Cabernet franc |
Serveerimine |
16 °C |
Toidule sobiv vein |
Grill ,Küpsed juustud ,Loomaliha ,Ulukliha |
La Celia Pioneer Cabernet Franc 75cl
€20.87
€12.52
Iseloomustus
Veini ahvatlev ja kompleksne lõhnabukett pakub nii värskeid puuvilju kui ka küpseid ja mineraalsed noote nagu grafiit ja püssirohi. Tammevaadis küpsemine annab maitsele hõrke karamelli, vanilli ja nelgiga nüansse. Maitses on hea kontsentratsioon ja pehmus. Meeldivalt pika ja elegantse järelmaitsega. 20% veinist hoitakse betoonist mahutites ning 80% veinist küpseb teise ja kolmanda kasutuse Prantsuse tammevaatides 9 kuud. Lisaks küpseb vein enne turule toomist pudelis veel 6 kuud. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni.
Tarbimissoovitus
Suurepärane sobivus ploomikastmes sealiha ning erineva täidisega pirukate juurde.
Lisainfo
Enam kui 125. aastase ajalooga La Celia on Uco Valley vanim veinimaja, mis asutati 1890. aastal, kui Eugenio Bustos ostis veinimaja ehitamiseks maatüki Mendozas. See oli piirkonna esimene veinimaja, kes istutas Prantsusmaalt toodud Malbeci, mis on nüüdseks Argentiina olulisim viinamarja sort. Veinimaja kannab Eugenio tütre Celia nime, kes muutis isa rajatud äri kasumlikuks. Tänaseks on La Celia tipptasemel modernne veinimaja, mis paistab silma oma premium veinide poolest, omades Uco orus 400 ha veiniaedu. Finca La Celia veinid on ainulaadse terroir väljendus ning tootja pühendumus kõrgele kvaliteedile ja traditsioonidele, luues elegantseid ja kompleksseid veine. Finca La Celia kuulub aastast 2000 Viña San Pedro Tarapacá gruppi.
Tootja koduleht: http://lacelia.com.ar/