Päritolumaa |
Gruusia |
---|---|
Tootja |
Teliani Valley JSC |
Maht |
75cl |
Alkoholisisaldus |
13,5% |
Värv |
Punane |
Maitse |
Kuiv |
Stiil |
Täidlane |
Viinamari |
Saperavi |
Serveerimine |
16 – 18 °C |
Toidule sobiv vein |
Grill ,Küpsed juustud ,Loomaliha ,Ulukliha |
Teliani Valley Glekhuri Kisiskhevi Saperavi Qvevri 75cl
€25.82
€15.49
Iseloomustus
Rubiinpunase veini aroomis avalduvad tugevalt tumedad marjad ja puuviljad. Lisaks põldmarjale on tunda kreegi, ohaka ja tamme nüansse. Maitseküllase ja erilise karakteriga vein pakub tugevaid tanniine, head happesust ja vürtsikust. Kakhethi mikrotsoonist – Kisiskhevist pärinev vein valmib Gruusia algupärasel veinivalmistamise meetodil maa all asuvas suures savist amfora sarnases anumas. Purustatud viinamarjad valatakse koos kestadega kuni 40. päevaks kvevrisse, kus neid segatakse iga 2 tunni tagant. Pärast kestade eemaldamist hoitakse saadud vedelikku suletud kvevris 2 aastat, mil toimub käärimise lõpetamine ja veini küpsemine. Tulemuseks on unikaalne, aromaatne, intensiivne ja tanniinne vein. 2013. aastast kuulub Gruusia traditsiooniline Kvevri veinivalmistusmeetod Unesco kultuuripärandi nimekirja.
Tarbimissoovitus
Sobib grillitud burgerite, šašlõki, BBQ roogade ning steigi kõrvale.
Lisainfo
1997. aastal asutatud Teliani Valley veinimaja on traditsioonilise Gruusia veinitootmise järeltulija. See rajati Tsinandali piirkonnas kuulsaid Teliani Valley margiveine valmistava tehase asemele, mis pudeldas oma esimese veini 1893. aastal. Tänu pinnase ja mikrokliima eripäradele on Tsinandali piirkond alati olnud Gruusia veinikultuuri südameks. Aastatepikkune pühendumus ja järjepidev areng on tõstnud Teliani Valley veinid enimmüüdud veinideks nende kodumaal Gruusias – ligi 40% kogu veiniturust. Veinimaja toodangu kõrge kvaliteedi eest räägivad ka veinidele omistatud auhinnad erinevatelt rahvusvahelistelt veinikonkurssidelt.
Tootja koduleht: http://www.telianivalley.com/en